Artikel serie:

Historien om Pattegrisen

af Claus Eriksen

Del 3:

Pattegrisen. Bindeinstruktion og video

Bind en Pattegris

Her får du en beskrivelse af hvordan jeg binder Pattegrisen. Det er ikke en svær flue. Den tager mere tid end de fleste andre, men det er indsatsen værd.

De lange fibre på speyhacklerne kan drille, men hav tålmodighed, og sørg for at de rigtig kommer fri af kroppen, så de kan pulsere i vandet. Det er vigtigt at lakere ryggen på fluen, med en blød lak. Det øger holdbarheden drastisk.


Bind fluen i 2 størrelser. Str. 4 er standard og mest brugte, men en mindre model (str. 8 eller 10) kan være rigtig giftig visse dage.


Krog: Partridge CS 54 str. 6 eller 4

 Tråd: Lys pink 6/0


Belastning: Bly eller kobbertråd


Hale: Lille dusk lyse tealfjer


Hale hackel: Speyhackel farve salmon pink

Følehorn: To lange sandfarvede ultrahair fibre


Øjne: Shrimp-eyes på stilke


Rib: Nylon line ca. 0,15 mm.


Kropshackel: Speyhackel farve salmon pink


Krop: SLF saltwater dubbing farve shell pink


Rygskjold: EP fibre farve shrimp pink. Lakeret til slut med Loon Soft Head.


Bindebeskrivelse:


1. Bind en lille tot tealfjer ind som hale

 

2. Bind halehacklet ind i hackelspidsen Tørn hacklet, og fold de lange fibre fra speyhacklet bagover, så de danner en krave omkring halen

3. Bind 2 strå Ultrahair ind som følehorn. De skal være ganske lange.4. Bind øjnene ind. De skal gerne kurve lidt væk fra hinanden.5. Bind rib og kropshackel ind bagerst. Hacklet bindes ind i stammen.6. Bind en tynd strimmel belastning på undersiden af krogen.7. Lav dubbingkrop.8. Tørn kropshackel. Få så vidt muligt de lange speyfibre til at vende bagud og nedefter.

 

9. Bind rygskjold ind ved krogøjet.10.. Fold rygskjold bagover, og fastgør det lige foran øjnene med nylonribben.11. Rib fluen og bind ribben ind forrest.12. Afslut tråden.13. Børst nu grundigt op på undersiden, så hackler- og dubbingfibre rigtig kommer frem.14. Afslut med at lakere hovedet, samt læg et tyndt lag blød lak over rygskjoldet.


Video

Sådan binder Claus Pattegrisen. Denne 10 min. video, er en del af ekstramaterialet på DVD'en  Havørredens Hemmeligheder 4.